Финландската образователна система се счита за една от най-добрите в

...
Финландската образователна система се счита за една от най-добрите в
Коментари Харесай

Финландия ще бъде първата страна в света, премахнала предметите в училище

Финландската просветителна система се смята за една от най-хубавите в света. В интернационалните ранглисти постоянно участва в топ 10. Въпреки това управляващите считат, че не трябва да почиват на остарели лаври и са решили да проведат огромна промяна в просветителната си система, пише " Фрамар ", базирайки се на brightside.me.

``
реклама

Финландските политици са решили да отстранен учебните предмети от образователния проект. Вече няма да има часове по физика, математика, литература, история или география.

Министърът на образованието Марио Килонен споделя:

" Съществуват учебни заведения, които преподават по старомодния метод, който е бил подобаващ при започване на XX век – само че потребностите към този момент не са същите и ни би трябвало нещо, което да дава отговор на XXI век. "

Вместо обособени предмети учениците ще учат събития и явления в интердисциплинарен формат. Например Втората международна война ще се преглежда от вероятността на историята, географията и математиката. А с курса " Работа в кафене " учениците ще получават всички нужни познания за британския език, стопанската система, както и умения за другарство.

Тази система ще бъде показана на гимназистите на възраст от 16 години. Основната концепция е, че учениците би трябвало да избират сами коя тематика или феномен желаят да учат съгласно качествата им и това с какво желаят да се занимават в бъдеще. По този метод учениците няма да е належащо да минават през целия курс по физика или химия и да се питат " Защо би трябвало да знам това? "

Традиционната форма на образование във формата учител-ученик също ще се промени. Учениците към този момент няма да стоят зад чинове в нервно очакване да бъдат посочени да отговорят на даден въпрос. Вместо това те ще работят дружно на дребни групички и ще разискват въпросите.

Финландската просветителна система окуражава работата в екип, заради което измененията ще обиден и учителите. Училищната промяна ще изисква съдействието на учители, експерти в разнообразни области. Около 70 % от учителите в Хелзинки към този момент са минали през предварителен курс по новата образователна стратегия и също така ще получат нарастване на заплатите.

Промените ще влязат в действие до 2020 година

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР