Финландската компания Nokia, един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване,

...
Финландската компания Nokia, един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване,
Коментари Харесай

Nokia и Ericsson напускат руския пазар

Финландската компания Nokia, един от най-големите производители на телекомуникационно съоръжение, ще напусне съветския пазар до края на годината. Компанията разгласи желанието си да напусне съветския пазар още през април. Сега нейни представители потвърдиха желанието си, като обявиха, че съветският сегмент от бизнеса ѝ ще бъде закрит до няколко месеца.
„ До края на годината по-голямата част от чиновниците ни в Русия ще изоставен Nokia, а ние ще освободим всичките си офиси. Ще запазим формалното си наличие в страната до края на юридическото привършване “, разяснява представител на Nokia.

По-рано стана ясно, че различен огромен производител на телекомуникационно съоръжение, шведската компания Ericsson, също ще напусне съветския пазар, ще закрие офиса си в страната и ще спре да дава техническа поддръжка. Ericsson възнамерява да завърши процеса на закриване на бизнеса си в страната до края на 2022 година. Преди няколко дни американският производител на компютърно и сървърно съоръжение Dell разгласи окончателното си отдръпване от съветския пазар.
Трябва да се означи, че напускането на Nokia и Ericsson може да бъде мъчително за съветските мобилни оператори. Тези компании, дружно с Huawei, която също ограничи доставките в Русия, само че не разгласи отдръпването си, са измежду главните снабдители на телекомуникационно съоръжение. Възможно е обстановката да се поправя посредством успореден импорт. Освен това Русия създава лично телекомуникационно съоръжение. В момента приоритет е създаването на решения за 4G мрежи, а за момента страната остави 5G на назад във времето.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР