Финландската група Nokian Tyres съобщи днес, че ще инвестира 650

...
Финландската група Nokian Tyres съобщи днес, че ще инвестира 650
Коментари Харесай

Nokian Tyres напусна Русия и строи фабрика за 650 милиона евро в Румъния

Финландската група Nokian Tyres заяви през днешния ден, че ще влага 650 милиона евро, с цел да построи нова фабрика за автомобилни гуми в Румъния, оповестява уеб сайтът Зиаре, съобщи Дир.бг.

Бъдещата фабрика, която ще бъде издигната в град Орадя, Северозападна Румъния, ще има потенциал за произвеждане на 6 милиона гуми годишно, а първите гуми се чака да излязат от поточната линия през първата половина на 2024 година Продукцията в търговски режим се чака да стартира при започване на 2025 година, се прецизира в прессъобщение на Nokian Tyres.

Финландската група, която към този момент има заводи във Финландия и Съединени американски щати, уточни, че това ще бъде първата фабрика за гуми с нулеви излъчвания на въглероден диоксид.

" Можем да използваме зелената сила, създавана наоколо до фабриката ", съобщи оперативният шеф на компанията Адриан Качмарчик.

Финландският производител, който преди осигуряваше 80 % от гумите за леки коли в Русия, търсеше ново място за създаване на фабрика, откакто реши да се отдръпна от Русия в отговор на нашествието й в Украйна.

На 14 септември румънският министър председател Никоае Чука се срещна с делегация на Nokian Tyres, а диалозите бяха свързани с пакетите държавни помощи, налични за огромните вложения, и готовността да се отговори на нуждата от пренасяне на индустриалните мощности след съветската експанзия против Украйна.

Производителят на автомобилни гуми Nokian Tyres възнамерява да реализира в средносрочен проект чисти продажби в размер на 2 милиарда евро, откакто през 2020 година чистите продажби на компанията доближиха 1,3 милиарда евро, а броят на чиновниците - към 4600 души, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР