Финландската фирма Väre, една от десетките компании, занимаващи се с

...
Финландската фирма Väre, една от десетките компании, занимаващи се с
Коментари Харесай

Във Финландия проучват възможността за нощна работа заради цените на тока

Финландската компания Väre, една от десетките компании, занимаващи се с продажби на електрическа енергия във Финландия, заяви, че получава доста запитвания по отношение на опцията за превключване на контакта от на ден ползване на електрическа енергия към нощно, оповестява публичната корпорация за телевизионно и радиоразпръскване YLE.

Става дума за производства с висок дял на автоматизация, където работата се извършва от роботи.

" Компанията за продажба на електрическа енергия Väre води договаряния с 10 компании консуматори за пренасяне на производството от най-скъпите часове. Компанията получава нови запитвания всеки ден. В цялата страна десетки компании обмислят опциите за икономии, които нощната работа може да донесе ", се споделя в известието.

В момента се изследва опцията за икономии посредством евтина електрическа енергия през нощта, изключително в дребните и междинни браншове на индустрията, които до момента работеха най-вече денем.

Уточнява се, че измененията ще изискват също по този начин и договаряния с служащите и синдикатите, защото нощната работа във Финландия има обилни надбавки към заплатите и по-кратки работни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР