Финландия затвори рано днес четири контролно-пропускателни пункта по границата си

...
Финландия затвори рано днес четири контролно-пропускателни пункта по границата си
Коментари Харесай

Финландия затвори половината пропускателни пунктове на границата си с Русия

Финландия затвори рано през днешния ден четири контролно-пропускателни пункта по границата си с Русия , оповестява " Ройтерс ". Хелзинки се пробва да спре потока от търсещи леговище мигранти, който съгласно страната е повишен от Москва.

, че ще издигне бариери от среднощ локално време на граничните пунктове " Ваалимаа ", " Нуиямаа ", " Иматра " и " Ниирала " в югоизточна Финландия , които поемат огромна част от пътуването сред двете страни.

" Имахме по-големи цифри като 39 в понеделник и 75 в сряда. Вчера беше много спокойно, само че през днешния ден още веднъж над 100 противозаконни мигранти пристигнаха в югоизточната част на Финландия ", описа капитан Юси Вайника от финландската гранична защита пред " Ройтерс " в Нуиямаа. Финландското държавно управление упрекна Русия, че насочва мигранти към пропускателните пунктове като възмездие за решението на страната да усили съдействието в региона на защитата със Съединените щати. Кремъл отхвърля изказванието.
 От четвъртък Финландия затваря границата с Русия
От четвъртък Финландия затваря границата с Русия

Мерки против незаконната миграция

Финландия има обща граница с Русия от 1340 км, която също служи като външна граница на Европейски Съюз. Около 300 души, търсещи леговище, най-вече от Ирак, Йемен, Сомалия и Сирия, са пристигнали във Финландия тази седмица, съгласно граничната защита.

Влаковият транспорт сред двете страни беше спрян предходната година, В момента остават отворени четири постоянни гранични пункта сред двете страни. Сега може да се търси леговище единствено в два от тях, в Сала и Вартиус, сподели граничната защита.

В петък Кремъл съобщи, че, като затваря граничните пунктове и че ходът на Хелзинки унищожава двустранните връзки.
 Финландия се бори със засилен мигрантски напън по границата с Русия
Финландия се бори със засилен мигрантски напън по границата с Русия

Те идват на граничните пунктове, без да разполагат с нужните документи

Граничната организация на Европейския съюз Фронтекс разгласи в петък пред " Ройтерс ", че ще изпрати чиновници във Финландия, с цел да оказват помощ за опазването на границата.

Министърът на финансите на Финландия Рика Пура от антиимигрантската партия на финландците съобщи в четвъртък, че страната ѝ е подготвена да затвори всички пропускателни пунктове на съветската граница , в случай че е належащо.

Финландският омбудсман за недискриминация тази седмица сподели, че Хелзинки към момента има обвързване според интернационалните контракти и правото на Европейски Съюз да разрешава на търсещите леговище лица да търсят протекция.
 Българин е депортиран след опит да влезе пеш от Финландия в Русия
Българин е депортиран след опит да влезе пеш от Финландия в Русия

Финландски жители са озадачени, а на българина му е неразрешено да влиза във Финландия за три години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР