Финландия трябва да спре да защитава това, което Анкара счита

...
Финландия трябва да спре да защитава това, което Анкара счита
Коментари Харесай

Турция чака Финландия да я вземе насериозно, ако иска да за НАТО

Финландия би трябвало да спре да " пази " това, което Анкара смята за терористична организация, и да одобри съществено опасенията за сигурността на Турция, в случай че желае тя да я одобри в НАТО. Това съобщи представителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ".

" Проблемът не е, че Финландия няма да разбере Турция. Финландия отхвърля да одобри съществено опасенията за сигурността на Турция ", акцентира шефът по връзките на турския президент Фахретин Алтън.

на Финландия и Швеция към Алианса с претекста, че двете скандинавски страни дават леговище на хора, свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК) и други групировки, които Анкара счита за терористи. Друга причина е и че Финландия и Швеция стопираха износа на оръжие за Турция през 2019 година
 Ердоган остава на позицията си за Финландия и Швеция
Ердоган остава на позицията си за Финландия и Швеция

Той съобщи, че ще " приказва с Русия и Украйна "

Думите на Алтън отразяват това, което основният външнополитически консултант на Ердоган Ибрахим Калин съобщи на американския си сътрудник през вчерашния ден, призовавайки двете скандинавски страни да " подхващат съответни стъпки във връзка с терористичните организации, които заплашват националната сигурност на Турция ".

В последна сметка държавното управление на Финландия би трябвало да реши кое е по-важно - да се причисли към НАТО или да отбрани този тип организации , уточни Алтън.
 Турция срещу участие на Швеция и Финландия в НАТО
Турция срещу участие на Швеция и Финландия в НАТО

По думи на Ердоган двете страни са " дом на доста терористични организации "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР