Финландия ще се присъедини към Швеция и Норвегия в избиването

...
Финландия ще се присъедини към Швеция и Норвегия в избиването
Коментари Харесай

Екоорганизации с остри критики към скандинавските страни за избиването на вълци

Финландия ще се причисли към Швеция и Норвегия в избиването на вълци тази зима за надзор на популацията им. Междувременно природозащитни организации приканват Европейския съюз да предприеме дейности против унищожаването на животните, пише " Гардиън ".

Ловците в Швеция вече са отстреляли по-голямата част от годишната си цел от 27 вълка, а Финландия ще позволи избиването на 20 вълка в границите на първото си от седем години насам " умъртвяване за ръководство на популацията ".

Норвегия ще убие към 60% от вълците си тази зима - 51 животни - с цел да поддържа оптимален брой от единствено три размножаващи се двойки в страната, като популацията, включваща животните, живеещи сред Швеция и Норвегия, ще бъде лимитирана сред четири и шест размножаващи се двойки.

Природозащитниците упрекват скандинавските страни, че създават най-неблагоприятната среда за вълците в Западна Европа и подценяват законите на Европейски Съюз, които пазят типа.

" Ситуацията е ужасяваща ", казва Сири Мартинсен, основен изпълнителен шеф на Noah, група за отбрана на правата на животните, която оспорва лова на вълци в Норвегия в съда. " Управлението на вълците в Норвегия е отвън надзор и те просто отстрелват вълци, защото някои хора не ги харесват. Възмутително е да се държи един тип на равнище сериозно заплашен ".

В Норвегия 5% от територията на страната е избрана като зона за отбрана на вълците, където опазването им е приоритет. Въпреки това тази зима в границите на предпазената зона ще бъдат убити 25 вълка, освен в случай че правосъдният иск на Noah, взаимно с WWF Норвегия и Асоциация " Нашите хищници ", не бъде сполучлив.

Въпреки че Норвегия не е член на Европейски Съюз, организации за отбрана на дивата природа настояват, че избиването на вълци в страната е в нарушаване на Бернската спогодба за запазване на дивата европейска флора и фауна и естествените местообитания.

Екоорганизации във Финландия и Швеция се обърнаха към Европейската комисия и Европейския съд с молба да разгласят избиването на вълци за нелегално, но и двете национални държавни управления настояват, че дерогациите от европейската инструкция за местообитанията разрешават легално избиване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР