Финландия ще предостави 3 танка Леопард 2 на Украйна в

...
Финландия ще предостави 3 танка Леопард 2 на Украйна в
Коментари Харесай

Финландия ще предостави 3 танка „Леопард 2“ на Украйна

Финландия ще даде 3 танка „ Леопард 2 ” на Украйна в нов пакет военна помощ, се схваща от прессъобщение на Министерството на защитата.

„ Като част от интернационалното съдействие в региона на бронираните машини „ Леопард “ Финландия ще съобщи на Украйна три съществени бойни танка „ Леопард 2 “, в това число образование, обвързвано с използването и поддръжката им. Тези три машини са включени в пакета за помощ, за който в този момент е взето решение “, се споделя в прессъобщението.

Финландия към този миг разполага с танкове „ Леопард 2А4 “ и „ Леопард 2А6 “. Не излиза наяве кой модел ще бъде изпратен на Киев.

„ В петък, 24 февруари, се навършва една година от началото на съветската нападателна война и Украйна продължава да се нуждае от поддръжка за своята защита. Ще изпратим още отбранителни материали и ще участваме в съдействието за „ Леопард “ дружно с нашите сътрудници “, споделя министърът на защитата Микко Савола.

От Министерството обявиха, че няма да дават спомагателна информация по отношение на доставката, базирайки се на ограничения за сигурност.

Общата стойност на този пакет е над 160 млн. евро.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР