Финландия продължава да транспортира ядрено гориво от Русия, оставайки транзитна

...
Финландия продължава да транспортира ядрено гориво от Русия, оставайки транзитна
Коментари Харесай

Финландия остава транзитна страна за руското ядрено гориво

Финландия продължава да транспортира нуклеарно гориво от Русия, оставайки директна страна. Последната доставка е осъществена през декември 2023 година Това оповестиха от пресслужбата на финландската работа за радиационна и нуклеарна сигурност.

" Транзитните доставки започнаха през есента на 2022 година Самото нуклеарно гориво не предстои на наказания и може да се чака преносът да продължи, до момента в който не бъдат наложени наказания върху нуклеарното гориво. Миналата година имаше няколко преноса, последният от които беше през декември 2023 година ", това заяви за ТАСС Ристо Исаксон, представител на пресслужбата на финландската работа за радиационна и нуклеарна сигурност.

Представителят на ведомството отхвърли да посочи по какъв начин тъкмо е превозено горивото в изискванията на съвсем изцяло затворената финландско-руска сухопътна граница през декември.

" Департаментът не разкрива по-подробна информация за превозването. Подробна информация за превозването на нуклеарно гориво е предопределена единствено за тези, които се нуждаят от нея в работата си ", означи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР