Финландия отпадна от европейското първенство по волейбол за мъже, но

...
Финландия отпадна от европейското първенство по волейбол за мъже, но
Коментари Харесай

Феновете на Финландия и волейболистите пяха заедно във Варна въпреки отпадането от Евроволей 2023

Финландия отпадна от европейското състезание по волейбол за мъже, само че многочислените почитатели на скандинавците изпратиха своите любимци като същински герои, съобщи БФ Волейбол.

Това се случи на особено събитие пред Двореца на културата и спорта във Варна след последния мач на " Суоми " от груповата фаза на Евроволей 2023, в който те изгубиха трагично с 2:3 гейма от Украйна.

Със съдействието на българския учредителен комитет финландските ентусиасти приветстваха състезателите от националния тим на страната си. Волейболистите и вярната им аудитория пяха и танцуваха дружно на трансформиралата се в обичана тяхна ария " Cha Cha Cha ", станала шлагер след Евровизия 2023.

Събитието пред варненската зала бе снимано от финландският ефирен канал YLE, притежаващ правата за европейското състезание за Финландия.

Финландските почитатели бяха поздравени от българския учредителен комитет и от името на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев за страхотните страсти, които създаваха в залата във Варна.

" Вашето държание на трибуните и дейното ви присъединяване в основаването на същинско волейболно празненство бяха на шампионско равнище. Благодарим ви за позитивизма, който излъчвате. Вярваме, че към този момент харесвате България и Варна, че сте почувствали страната ни като втори волейболен дом за вас. Сигурни сме, че ще се връщате в България на драго сърце, а волейболът ще продължи да ни свързва ", обърнаха се уредниците на Евроволей 2023 във Варна. А финландските почитатели реагираха с бурни овации.

По време на мача България - Финландия от груповата фаза, извоюван от " лъвовете " на Пламен Константинов с 3:1, пък в препълнената с над 5000 фенове зала " Конгресна " във Варна имаше и към 1500 последователи на гостите, а българи и финландци дружно направиха запаметяващо се шоу по трибуните.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР