Финландия не планира да се присъедини към НАТО в близко

...
Финландия не планира да се присъедини към НАТО в близко
Коментари Харесай

Финландия не планира присъединяване към НАТО


Финландия не възнамерява да се причисли към НАТО в близко бъдеще, само че е подготвена да застане до своите европейски съдружници и Съединените щати, като наложи строги наказания на Русия, в случай че тя нападне Украйна. Това съобщи в сряда финландският министър председател Санна Марин, представена от " Ройтерс ".

" Това ще има доста значително влияние и глобите ще бъдат извънредно строги ", удостовери Марин.

Припомняме, че по-рано това съобщи и външният министър Пекка Хаависто.



" Финландия не разисква с НАТО присъединение, нито пък ѝ следва подобен план. Политиката на Финландия в региона на сигурността остава непроменена ", съобщи Хаависто.

Интересът на Финландия и Швеция към участие в НАТО се трансформира в тематика на интернационален спор тази седмица, когато публични представители на Русия и Съединени американски щати организираха диалози за политиката за сигурност в Женева.

В четвъртък държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън загатна в изявление за MSNBC, че Финландия желае да се причисли към НАТО, откакто в сряда представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява пред кореспонденти, че Русия ще преглежда такава крачка като " инструмент за борба ".

В началото на месеца обаче, Марин сподели, че страната би трябвало да резервира опцията да кандидатства за участие в НАТО в този момент, когато военното съдействие с Европейския съюз се ускорява.

Действията на Русия против Украйна бяха остро подложени на критика от водачите на редица страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР