Финландия не може да изключи възможността държава участник да е

...
Финландия не може да изключи възможността държава участник да е
Коментари Харесай

Финландия не изключва държава участник в повредата на газопровода

Финландия не може да изключи опцията " страна участник " да е забъркана в повредата на газопровода в Балтийско море и успореден телекомуникационен кабел, сподели финландската разследваща работа за сигурност в четвъртък, до момента в който министрите от НАТО разискват случая, предава Ройтерс.

беше доказана във вторник, откакто един от двата оператора на тръбопровода, финландската компания " Газгрид ", означи спад в налягането и допустимо приключване на газ в неделя вечер по време на стихия.

Финландия, която проверява случая, сподели, че вредите евентуално са породени от " външна активност " , подновявайки безпокойството по отношение на районната енергийна сигурност и повишавайки цените на газа малко повече от година след.

" Участието на държавен артист в този случай не може да бъде изключено ", сподели пред кореспонденти шефът на финландската работа за сигурност и разузнаване Анти Пелтари.

" Кой стои зад това е въпрос на предварителното следствие. Няма да го разясняваме по-подробно ", добави той.

Финландските управляващи обявиха в сряда, че са открити " външни белези " на морското дъно до разваления водопровод и че преразглеждат корабния трафик в региона по време на случая.

Водещ следовател сподели също, че сега наподобява, а не от детонация.

Министрите на защитата на НАТО би трябвало да обсъдят вредите в четвъртък, в границите на втория ден от срещата им в Брюксел. Съюзниците, в това число Съединените щати, към този момент показаха поддръжка за Финландия и Естония.
 НАТО се заканва с съдбоносен отговор при предумисъл зад повредата на газопровода в Балтийско море
НАТО се заканва с съдбоносен отговор при предумисъл зад повредата на газопровода в Балтийско море

Това би се смятало за нахлуване против сериозна инфраструктура на Алианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР