Финландия не е получавала от Испания искане за екстрадиция на

...
Финландия не е получавала от Испания искане за екстрадиция на
Коментари Харесай

Финландия не е получавала искане за екстрадиция на Пучдемон

Финландия не е получавала от Испания искане за екстрадиция на някогашния районен министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон , който през последните няколко дни е на финландска територия, заяви за локалната национална телевизия финландската полиция, представена от ТАСС.

" Обикновено тези претенции постъпват в полицията и прокуратурата. Ако такова постъпи, следва да бъде оценена неговата съответност ", сподели пред финландската телевизия представител на полицията. Окончателното решение в такива случаи е на окръжния съд, добави той.

По-рано през вчерашния ден стана известно, че и спанският висш съд е издал интернационална заповед за арест на избягалия в Белгия Пучдемон и редица негови сподвижници, които също се укриват от правораздаването.

Преди това съдът удостовери обвиняванията против обвинените по по този начин наречения " сепаратистки развой " . Пучдемон и други районни политици са упрекнати в подстрекаване към протест. Общо съдът издаде шест заповеди за арест. Освен в Белгия избягалите последователи на независимостта на Каталуния се озоваха още в Шотландия и Швейцария.

Пучдемон избяга в Белгия в края на октомври . На територията на Испания е в действие заповед за задържането му . Преди това испанският висш съд още веднъж беше издал интернационална заповед за арест на някогашния районен министър председател на Каталуния, само че след това я отдръпна , защото изиска да изчака дали ще бъдат доказани обвиняванията. Предполага се, че Пучдемон е във Финландия най-малко до през днешния ден. Той дойде там в четвъртък вечерта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР