Финландия има дълга сухопътна граница с Русия (1300 км), което

...
Финландия има дълга сухопътна граница с Русия (1300 км), което
Коментари Харесай

Президентът и премиерът на Финландия се обявиха за незабавно членство в НАТО

Финландия има дълга сухопътна граница с Русия (1300 км), което беше причина за досегашния неутралитет на страната и израз на доброжелателност към Руската федерация. Руската експанзия в Украйна обаче породи мощни опасения за сигурността на Финландия и я накара да премисли неутралната си позиция. За сходна стъпка са от ден на ден финландци.

Швеция също обмисля участие в с цел да подсигурява сигурността си. Двете страни имаха редица съвещания по отношение на присъединението си към Северноатлантическия Алианс, предприемайки паралелни стъпки в тази посока. Обществените настроения явно се развиват в поддръжка на концепцията, макар предизвестията, отправени от Кремъл.

Междувременно във вторник бриганският министър-председател Борис Джонсън направи блиц-посещение в Швеция и Финландия, подготвайки двустранни заявления за военно съдействие и взаиморомощ при положение на офанзиви.

„ Ние сме непоколебими и недвусмислени в нашата поддръжка както за Швеция, по този начин и за Финландия и подписването на тези заявления за сигурност е знак на дълбокото доверие сред нашите народи. Те не са краткосрочна мярка, а...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР