Финландия е конфискувала близо хиляда товарни вагона, собственост на руски

...
Финландия е конфискувала близо хиляда товарни вагона, собственост на руски
Коментари Харесай

Конфискувани са стотици руски товарни вагони

Финландия е конфискувала близо хиляда товарни вагона, благосъстоятелност на съветски компании, вследствие на глобите на Европейския съюз против Москва, оповестява " Ройтерс ".

Тъй като финландския държавен железопътен оператор VR предприе дейности за понижаване на железопътния трафик с Русия, откакто през април Европейски Съюз наложи наказания върху съветските доставки на въглища, 865 железопътни вагона от Русия са били конфискувани от правосъдни реализатори, излиза наяве от писмо с дата 6 юни от Руските държавни железници до Министерството на превоза, цитира news.bg.

Финландските съдия-изпълнители показват, че в сходство със глобите на Европейски Съюз са замразили активи на няколко десетки съветски и беларуски физически и юридически лица, в това число транспортни компании, на стойност минимум 82 милиона евро.

Говорителят на VR Тайна Куйтунен удостовери, че сега във Финландия има " към 800 глобени товарни вагона " и компанията се стреми да върне в Русия допустимо най-скоро тези, които не са иззети.

Пред март от VR обясниха, че към 5000 съветски железопътни вагона са били във Финландия, когато финландският железопътен оператор е решил да спре придвижването. Въпреки че компанията е желала да ги изпрати назад в Русия, правосъдните реализатори са наредили някои от тях да бъдат конфискувани.

Конфискуваните железопътни вагони принадлежат на компании, които или директно попадат под удара на глобите на Европейски Съюз, или чиито акционери са се отказали от контрола си, тъй като са били наранени от наказателните ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР