Финландия е готова да изпрати друг пакет военна помощ за

...
Финландия е готова да изпрати друг пакет военна помощ за
Коментари Харесай

Финландия готова да изпрати друг пакет военна помощ за Украйна

Финландия е подготвена да изпрати различен пакет военна помощ за Украйна. Това съобщи президентът на Финландия Саули Нийнистьо на срещата на водачите на Обединените експедиционни сили (ОЕС) в Рига, Латвия, оповестява Yle.

Според президента, поддръжката за Украйна би трябвало да продължи, до момента в който се откри мирът . В същото време Нийнистьо означи, че е мъчно да се планува по кое време може да пристигна това време.

" Днес измежду водачите на JEF обсъдихме нашия хладнокръвен ангажимент да поддържаме Украйна и по какъв начин да подобрим сигурността в Северна Европа и района на Балтийско море ", написа президентът в Twitter.

Журналистите попитаха държавните глави какво мислят за концепцията на френския президент да даде гаранции за сигурност на Русия. Тази концепция беше отхвърлена по-специално от водачите на Холандия, Литва и Естония. Финландският президент също не сподели поддръжка.
 Страни от Европейски Съюз публично скастриха Франция за желаните гаранции за Русия
Страни от Европейски Съюз публично скастриха Франция за желаните гаранции за Русия

Напомнят, че задачата на Русия е да раздели и отслаби Европа

" Съседите на Русия са тези, които се нуждаят от гаранции за сигурност. Ако Русия даде гаранции за сигурност на своите съседи, могат да се обмислят гаранции от сходен мащаб ", сподели Ниинисто.

ОЕС включва Финландия, Англия, Холандия, Исландия, Латвия, Литва, Норвегия, Швеция, Дания и Естония.

Припомняме, че президентът на Украйна Володимир Зеленски в онлайн послание към участниците в срещата на водачите прикани интернационалните сътрудници да усилят доставките на отбранителни оръжия за Украйна, по-специално системи за противовъздушна защита, танкове, артилерия и муниции.
 Зеленски още веднъж изиска оръжия от Запада
Зеленски още веднъж изиска оръжия от Запада

Той насочи съответни претенции към обособените страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР