Финландия, Дания и Швеция подписаха споразумения със САЩ, според които

...
Финландия, Дания и Швеция подписаха споразумения със САЩ, според които
Коментари Харесай

Силен шамар за руснаците - САЩ разполагат нови военни бази във Финландия, Дания и Швеция

Финландия, Дания и Швеция подписаха съглашения със Съединени американски щати, съгласно които американците ще разположат свои военни бази на техните територии. Трите страни взеха това решение, тъй като се притесняват от съветска експанзия и намаляване на помощта на Вашингтон, в случай че Доналд Тръмп бъде определен за президент на Съединени американски щати. Както съобщава  Bild - скандинавските страни са подписали нов боен пакт със Съединени американски щати, който би трябвало да ги отбрани от възможна съветска експанзия.
 
По-специално, съглашението със Съединени американски щати беше подписано от Финландия (американците ще имат достъп до 15 финландски военни бази), Дания и Швеция. Германия следи от близко обстановката.
 
Журналистите от изданието подчертаваха върху обстоятелството, че трите страни взеха решение да засилят военното съдействие със Съединени американски щати, защото са обезпокоени от вероятно намаляване на поддръжката на Вашингтон в региона на сигурността при положение на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати.
 
" В кратковременен проект ние подвластен от поддръжката на Съединени американски щати както в превъоръжаването на Бундесвера, по този начин и в Украйна. Защото нямаме задоволително индустриален потенциал ", споделя Маркус Фабер, боен специалист от Свободната демократическа партия на Германия, която е част от ръководещата коалиция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР