Финландецът потегли 16-и в Катар, след което успя да спечели

...
Финландецът потегли 16-и в Катар, след което успя да спечели
Коментари Харесай

Райконен доволен от пистата в Катар

Финландецът потегли 16-и в Катар, след което съумя да завоюва две позиции в хода на надпреварата, в което даже направи ужасно изпреварване от външната страна на водача на Уилямс Никола Латифи.

„ Беше хубаво да се състезавам с някои хора, само че като цяло беше същото като в квалификацията. Липсваше ни малко скорост на всички места. Всъщност колата ставаше все по-добра и по-добра с течение на надпреварата. Спечелихме няколко позиции и най-после започнах да застигам, само че не ми стигна малко скорост, което е тъпо.

„ Бях сюрпризиран. Успях да изпреваря няколко коли от външната страна на първи завой, което си мислех, че ще е комплицирано “, разяснява Ледения.

В конкуренцията на „ Лусайл “ Райконен записа шестата най-бърза обиколка и финишира на три секунди зад Даниел Рикардо и Юки Цунода, които приключиха надлежно 12-и и 13-и. Неговият съотборник Антонио Джовинаци мина под карирания байрак 25 секунди след финландеца.

Двамата имат още два старта като водачи на Алфа Ромео, защото финландецът ще приключи кариерата си след Гран При на Абу Даби, а Джовинаци бе освободен от екипа за сметка на Гуаню Джоу, който ще партнира на Валтери Ботас през 2022 година.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР