Финикс сънс избра бахамския център Деандре Ейтън под №1 в

...
Финикс сънс избра бахамския център Деандре Ейтън под №1 в
Коментари Харесай

"Финикс" избра бахамски център под №1 в драфта на НБА

Финикс сънс " избра бахамския център Деандре Ейтън под №1 в драфта на НБА, а младата звезда на европейския баскетбол Лука Дончич беше селектиран под №3 и ще играе в " Далас маверикс ".

Тазгодишният драфт мина без изненади, като изборът падна върху 47 американци, двама канадци, двама германци, двама украинци и по един играч от Бахамите, Словения, Босна и Херцеговина, Франция, Латвия, Литва и Гърция.

Ейтън е първият представител на университета в Арзиона, определен под №1 в драфта на НБА. 19-годишният център е и първият първи избор в 50-годишната история на " Финикс ", който приключи с най-слабите индикатори в лигата през предишния сезон - 21 победи от 82 мача.

В единствената си година в колежанското състезание Ейтън стана първенец и беше определен за най-хубав състезател. В 35-те си мача през сезон 213-сантиметровият бахамец записа приблизително по 20.1 точки при 61% успеваемост в стрелбата, 11.6 битки и 1.9 чадъра.

 Феновете от Аризона честват избора на Деандре Ейтън
© Associated Press

Феновете от Аризона честват избора на Деандре Ейтън

Ейтън е типичният актуален център, който може да играе надалеч от коша и да стреля от отдалеченост. Той беше най-очакваният избор от " Финикс ", защото в състава на " слънцата " ще се събере с един от най-обещаващите гардове в лигата - Девин Букър.

" Аз и той можем да сме новата версия на Шак и Кобе ", предсказа Ейтън още преди драфта.

 Марвин Багли беше определен под №2 от
© Reuters

Марвин Багли беше определен под №2 от " Сакраменто "

Друг висок състезател - тежкото крило от университета в Дюк Марвин Багли, беше определен под №2 от " Сакраменто кингс ". 19-годишният състезател, който е висок 211 см, приключи единствения си сезон в колежанския шампионат с 21 точки и 11.1 битки приблизително на мач при 61% усеваемост в стрелбата от игра, в това число 40% от тройката.

Дончич беше взе под №3 от " Атланта хоукс ", само че ще играе в " Далас ". Двата тима подписаха предварителна договорка да разменят първите си избори в драфта. Като част от нея " ястребите " взимат най-хубавия изпълнител и най-хубав подавач в колежанското състезание - Трей Йънг.

19-годишният гард, сравняван от експертите със Стеф Къри, идва от университета в Оклахома. Той приключи сезона с 27.4 точки, 8.7 асистенции, 3.9 битки и 1.7 откраднати топки приблизително на мач.

Luke Doncic will begin his career in Dallas as " most accomplished European teen prospect in history. " https://t.co/KBogMAQfTwpic.twitter.com/lRjtuX46vI
— Yahoo Sports NBA (@YahooSportsNBA) 22 юни 2018 година

Дончич пък е считан за най-подготвения за НБА измежду определените в драфта. 19-годишният словенец изведе " Реал " (Мадрид) до десета европейска купа и стана най-младият състезател, определен за MVP в Евролигата.

През предходната година гардът завоюва историческа купа със Словения на Евробаскет.

Между Дончич и Йънг " Мемфис гризлис " взе по №4 Джарън Джаксън от университета в Мичиган. Той е на 18 години, висок е 211 см и играе като тежко крило, като е определян за един от най-хубавите бранители в тазгодишния драфт.

На шеста и седма позиция бяха определени двама центрове - надлежно Мохамед Бамба от " Орландо меджик " и Уендъл Картър от " Чикаго булс ".

Под №8 " Кливланд кавалиърс " взе плеймейкърът Колин Секстън. През 2016 година той стана първенец със Съединени американски щати на международното състезание за юноши до 17 години и беше определен за най-полезен състезател в шампионата.

След избирането си 19-годишният гард прикани звезда на " кавалерите " Леброн Джеймс, който това лято става свободен сътрудник, да остане в клуба и дружно да се борят за купата.

Две леки крила допълват челната десетка в драфта. " Ню Йорк никс " взе Кевин Нокс от Кентъки под №9. Микал Бриджис от Виланова беше определен под №10 от " Филаделфия 76 ", само че ще играе във " Финикс " поради тристранна договорка с присъединяване на " Лос Анджелис лейкърс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР