Finaport Zug Open, първи кръгДимитър Кузманов – Йохан Никлес 6-4,

...
Finaport Zug Open, първи кръгДимитър Кузманов – Йохан Никлес 6-4,
Коментари Харесай

Кузманов започна с чиста победа на Чалънджъра в Цуг


Finaport Zug Open, първи кръг

Димитър Кузманов – Йохан Никлес 6-4, 6-4

Димитър Кузманов стартира присъединяване си на Чалънджър шампионата в швейцарския град Цуг с двусетов триумф над 261-вия в света Йохан Никлес. Българинът сподели известни съмнения във втория сет, когато позволи равнене от 2-0, само че във значимите моменти показва повече класа от съперника си и стигна до изцяло подобаващ триумф.

Опонент на Кузманов на осминафинала ще бъде петият подложен Зденек Колар (№134) или щастливият губещ Ото Виртанен (№295).

Втората ни ракета позволи по-малко двойни неточности от Никлес (2-3) и завоюва 70% от точките си на първи сервис (30/43). Кузманов осъществя единствено три от десетте си точки за пробив (30%), само че това се оказа изцяло задоволителни, защото Никлес оползотвори един от своите три брейкпойнта (33%).

Началото на мача бе изцяло равностойно, като в първи осем гейма никой от двамата не съумя да стигне до късмет за пробив. Кузманов избави брейкпойнт и си върна водачеството при 5-4, след което пред него се откри опция за спечелването на сета.

Пловдивчанинът обаче не съумя да се възползва от нея, като след това Никлес избави още два сетбола. Втората ни ракета обаче продължи да слага швейцареца напрегнат и постоянството му се отплати, като в последна сметка осъществя решителен пробив за 6-4.

Силната серия на българина продължи при започване на втората част и той записа нов брейк за 2-0. Никлес обаче възвърне равенството и бе доста покрай цялостен поврат, само че Кузманов избави точка за пробив и завоюва подаването си в петия гейм.

И двамата съперници завоюваха идващите си няколко сервис гейма, като по този метод се стигна до 5-4 за Кузманов. Изглеждаше, че наклонността ще се резервира, само че след това пловдивчанинът реализира поврат от 40-30 и още веднъж проби сервиса на участващия с уайлд кард представител на домакините, оформяйки крайното 6-4, 6-4 след 1 час и 48 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР