Финансовото министерство има нов план да увеличи приходите от ДДС

...
Финансовото министерство има нов план да увеличи приходите от ДДС
Коментари Харесай

Проект на кабинета: Всеки литър сипано гориво да се отчита пред данъчните

Финансовото министерство има нов проект да усили приходите от Данък добавена стойност с спомагателни 150 милиона лв.. Според промени в наредбата за касовите апарати, направени от ведомството, всеки сипан литър на бензиностанциите ще бъде регистриран пред Националната организация за приходите (НАП).

От своя страна притежателите на бензиностанции ще би трябвало да оформят и дават пред организацията и Института по метрология утвърдена скица за всеки обект, оповестява " 24 часа ".

Целта е по този метод да се обезпечи връзка сред всички колонки, резервоари и касите за заплащане.

При опит за изключване на някоя от тези точки от веригата, системата ще блокира и няма да може да бъде зареждано гориво. Успоредно с това данните от зарежданията до тогава ще се изпращат непосредствено на Национална агенция за приходите.

Промените обаче не плануват единствено това. Според тях при най-малките промени по схемата ще би трябвало да се минава през организацията. Освен това ремонтите на бензиностанциите ще се вършат от оторизирани сервизи, с цел да се знае кой е имал достъп.

В същото време всеки фискален бон, публикуван на бензиностанция, ще се отпечатва в двумерен QR код, който ще съдържа информация за идентифициране на съответната продажба.

Според изчисленията по-строгите ограничения ще усилят с 10% приходите от Данък добавена стойност, като това ще обезпечи спомагателни 150 милиона лв. в хазната. Собствениците на бензиностанции ще би трябвало да вкарат условията до 30 септември 2018 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР