Финансовият министър Владислав Горанов представи пред посланиците на страните от

...
Финансовият министър Владислав Горанов представи пред посланиците на страните от
Коментари Харесай

Горанов представи напредъка по мерките за влизане в еврозоната

Финансовият министър Владислав Горанов показа пред посланиците на страните от еврозоната и Дания ограниченията за присъединение към валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз, оповестиха от отрасловото министерство.
 През юли влизаме в чакалнята на еврозоната, разгласи Борисов
Одобрението за така наречен " чакалня " за еврозоната се чака през юли, само че с цел да бъде получено, би трябвало положителен отговор от всички страни-членки на механизма, а точно - 19-те страни, въвели еврото, и Дания.

До средата на тази година ще бъдат подхванати спомагателни ограничения за усилване на надзора в банковия и небанковия бранш.

Този ангажимент е препотвърдил Горанов пред посланиците от страните от еврозоната и Дания. Ще бъдат взети още ограничения и против изпирането на пари.

Той е представил макроикономическите индикатори на страната и е уверил, че България ще продължи да води благоразумна фискална политика.

Според Горанов постигнатото дотук е „ резултат от упорити и целенасочени старания “.

От финансовото министерство допълват, че дипломатите също са изразили мнение за протичащите процеси, само че не цитират нито едно мнение.

На срещата са участвали гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев и зам.-председателят на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР