Финансовият министър Владислав Горанов няма информация дали е част от

...
Финансовият министър Владислав Горанов няма информация дали е част от
Коментари Харесай

Горанов не знае дали прокуратурата го проверява за субсидиите. Проверяват обаче експерти от МФ

Финансовият министър Владислав Горанов няма информация дали е част от инспекцията на прокуратурата за евентуални нередности с изплащането на партийните дотации, стана ясно от негово изявление пред публицисти през днешния ден.

" Не съм видял лист на прокуратурата. Не са ни канили, викали, призовавали още за пояснения. Ако прокуратурата ми изпрати призовка, с цел да дам показания, ще разберете ", каза министърът.

На въпрос кои са хората, за които прокуратурата има подозрение, че носят отговорност за разпределянето на дотациите, той отговори: " Има съответни имена на специалисти. Ако се приказва за тезата на прокуратурата, че има осъществено престъпнеие, това занапред ще се изследва. "

Финансовият министър добави, че тълкуването на закона, довело до по-високите с над два лв. дотации на получен глас, е от 20 години. " Ако се допусне че то е неточно, то нито има предумисъл, нито има предумишленост. Разходите не ги е правила страната, правили са ги партиите ", каза Горанов.

Той разяснява и разпореждането на прокуратурата до 30 дни МФ да изготви механизъм за надзор на партийното финансиране и връщане на надвзетите пари: " Нашето мнение е, че и в този момент контролните механизми са работещи. Има друго тълкувание по какъв начин би трябвало да се ползва законът. Работим върху това, което е споделила прокуратурата. Ще се опитаме още повече да подобрим контролните механизми ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР