Финансовият министър Владислав Горанов е човекът, заплашвал управителя на НЗОК

...
Финансовият министър Владислав Горанов е човекът, заплашвал управителя на НЗОК
Коментари Харесай

Владислав Горанов ли е заплашвал проф. Плочев? 


Финансовият министър Владислав Горанов е индивидът, заплашвал шефа на НЗОК проф. Камен Плочев със съсипване на кариерата му, допускат пред Фрог нюз негови сътрудници. Горанов не е само финансов министър, той е и вицепремиер с огромни подкрепи от премиера Борисов и депутата Делян Пеевски. Освен това с негова поддръжка Кирил Ананиев стана здравен министър, разясняват медици.

Кирил Ананиев има решаваща заслуга за кариерното израстване на Горанов, защото са родственици. И финансовият министър неведнъж му се отблагодарява. Припомняме, че Ананиев го взима в Министерство на финансите още през 1998 година, преди младият племенник, какъвто някои медии настояват, че е, да се е дипломирал в Свищовския стопански университет. Назначава го като експерт в отдел „ Извънбюджетни сметки и фондове ”, който обслужва Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи, МО, службите, НСО и прочие Все ведомства, посредством които се събира голяма информация, само че и служебно състояние.

В края на 1999 година Горанов напуща Министерство на финансите и със задружните старания на обществения министър тогава Емилия Масларова и Кирил Ананиев единствено за две години става шеф на дирекция „ Финансова политика ” към Министерство на земеделието. В средата на 2001 година Влади Горанов – още веднъж с помощта на роднината Ананиев – се връща в Министерство на финансите, само че към този момент като Главен специалист в дирекция „ Финансиране на държавни органи, стратегии и осигурителни фондове ”. В края на 2001 година е назначен за шеф отдел „ Социални разноски ”.

Тази служба Горанов заема до 2009 година, когато напуща и се включва интензивно в предизборната акция на Политическа партия ГЕРБ. Минава през Народното събрание, само че там не му харесва, и Бойко Борисов го прави министър във втория кабинет на ГЕРБ. Медиите са безапелационни, че Горанов е индивидът на Делян Пеевски в държавното управление, което подаде оставка. И с право. Защото точно Горанов разреши Пеевски да провежда национална рекламна акция срещу контрабандата, като в действителност популяризираше своята компания „ Булгартабак ”. Тя бе взаимна с Министерство на финансите и митниците, които са подчинени на финансовото ведомство. Именно с помощта на Горанов не бе осъществена нито една финансова проверка или инспекция на съмнителните покупко-продажби по присвояване на активи на банкрутиралата КТБ от компании, свързвани с депутата от Движение за права и свободи.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР