Финансовият министър Владислав Горанов даде брифинг пред медиите в отговор

...
Финансовият министър Владислав Горанов даде брифинг пред медиите в отговор
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Божков и сега може да плати дължимото на държавата

Финансовият министър Владислав Горанов даде брифинг пред медиите в отговор на думите на " следващия богат българин, който се укрива от правораздаването ", както се изрази той по адрес на Васил Божков и изявлението му тази заран.

Никога не съм твърдял, че не познавам Васил Божков, разгласи финансовият министър. Горанов призна, че се е срещал с него, само че и с Валентин Златев, с Кирил Домусчиев. Божков нарушавал закона за хазарта , по думите на финансовия министър.

Всеки български предприемач, който има неуредени сметки с страната, да ги уреди , упорства Горанов. И в този момент Божков можел да заплати това, което не е платил. След като се разплати с страната, ще може да претендира възобновяване на бизнеса си , както изясни министърът.

Държавата монополизирала
хазарта за финансиране на спорта и културата , изясни Владислав Горанов. Той даде за образец и други предприемачи, които се укриват в чужбина и се заканвали да осъдят страната посредством Оманския фонд . Това обаче не се случило, както разясни министърът.

Не разбирам причините на господин Божков да желае моята оставка, показа той. Ако Божков потвърди, че Горанов го е съветвал да не заплаща налози, да го потвърди. Тогава финансист номер едно щял да понесе отговорността си.

Регулацията на рекламата в
хазарта и равнене на режимите на облагане на онлайн и наземния хазарт - това са тематиките на диалог сред Горанов и Васил Божков. Министърът настоя предприемачът да си заплати дълга към страната от 700 милиона лв. .

Как разбрахте, че съм министър на Делян Пеевски, попита финансовият министър в отговор на въпрос за взаимоотношенията му с депутата от Движение за права и свободи. Среща с Пеевски съм имал 2010 година, призна той. По думите му и публицистите са се срещали с Пеевски, когато е идвал в Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР