Финансовият министър разкритикува оттеглянето на доверието на президента към правителството.

...
Финансовият министър разкритикува оттеглянето на доверието на президента към правителството.
Коментари Харесай

Финансовият министър Горанов в ефира на БНТ: Има системна грешка в Конституцията, свързана с президента

Финансовият министър разкритикува отдръпването на доверието на президента към държавното управление. В студиото на " Панорама " Владислав Горанов съобщи, че не е склонен президентът да може да назначава служебни държавни управления.

Финансовият министър Владислав Горанов даде поръчка за смяна на конституцията и ограничение на пълномощията на президента за сформиране на длъжностен кабинет. Тезата си Горанов разви в " Панорама " по Българска национална телевизия.

Той обоснова концепцията си с изкушенията, които остават у президентството да взе участие по този метод в изпълнителната власт и надлежно сега да дава оценка на изпълнителната власт. Според Горанов това е едно разбъркване на управляващите, което не дава положителни резултати.

В такова прелъщение бил изпаднал и настоящият държавен глава и то още при започване на мандата си, само че по стичане на събитията, че Бойко Борисов е решил да заложи на карта мандата на второто си държавно управление и след загубата на президентските избори да подаде оставка. Именно докосването до това прелъщение при започване на мандата давало в момента тласък на непрекъснатите критики и опити за вмешателство в активността на държавното управление, в това число и нещото като събаряне на доверие, на което сме станали очевидци преди дни.

Прочита на случилото се от последната седмица за Горанов е: Прокуратурата смъкна доверието си от Радев, на идващия ден Радев сподели смъквам доверието си от изпълнителната власт. " Ние какво да вършим? И ние ли да свалим доверие от някого ", запита реторично Горанов и уточни, че ГЕРБ е избрало пътя на работа. Добре е в демокрацията всеки да си знае мястото и ролята, добави Горанов, категорично наблягайки, че прави разграничаване сред политика Румен Радев и президентската институция.

Чий обаче да са пълномощията за сформиране на служебно държавно управление при предварителни избори и разформироване на Народното събрание, в случай че не са на президента, Владислав Горанов не уточни./ cross.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР