Финансовият министър на страната каза в телевизионно интервю, че ще

...
Финансовият министър на страната каза в телевизионно интервю, че ще
Коментари Харесай

Франция свива перспективата за икономически растеж през 2024 г. до 1%

Финансовият министър на страната сподели в телевизионно изявление, че ще бъдат направени съкращения на разноските във всяко държавно министерство с неотложен резултат.

Франция понижава прогнозата си за напредък на Брутният вътрешен продукт за тази година от 1,4% на 1% и ще понижи разноските си с към 10 милиарда евро, сподели финансовият министър на страната.

Бруно льо Мер разгласи в телевизионно изявление по френския канал TF1 в неделя, че държавното управление ще понижи бюджета на всяко министерство и избрани държавни начинания с неотложен резултат, с цел да компенсира бавната вероятност за напредък.

Това ще разреши на Франция да резервира задачата си да понижи недостига си до 4,4% през 2024 година, сподели финансовият министър, като увери, че държавното управление няма да покачва налозите. Дефицитът възлиза на 4,9% през 2023 година

Инфлацията във Франция пада до двугодишно дъно, защото цените на силата спадат EDF на Франция се връща на облага, защото производството на нуклеарна сила се...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР