Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън заяви, че повишаващата се

...
Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън заяви, че повишаващата се
Коментари Харесай

Доходността по облигациите не значи страх от инфлация, заяви финансовият министър на САЩ

Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че повишаващата се рентабилност по 10-годишните американски държавни облигации значи упования за по-силно икономическо възобновяване, а не терзания за растеж на инфлацията. Това съобщи Ройтерс.

„ Не виждам пазарите да чакат инфлацията да се увеличи над задачата на Федералния запас, която е 2% на година. Това е общоприета инфлация, която Фед възприема за естествена в дълготраен проект “, разяснява Йелън в изявление за предаването Newshour по американската телевизия PBS.

Тя добави, че Съединени американски щати има потребност от по-бързо възобновяване на пазара на труда от това, което беше записано през февруари. Според нея възобновяване на равнището на претовареност от преди пандемията може да бъде реализирано през идната година с приемането на пакета от ограничения на стойност 1,9 трлн. $ на президента Джо Байдън.

10-годишните облигации, които са считани за главен бенчмарк за инвеститорските настроения, реализираха рентабилност от над 1,5% през първите няколко дни на март, което е най-високото им равнище от средата на февруари 2020 година, месец преди оповестяването на световната пандемия от ковид.

Новите работни места в САЩ изпревариха новите безработни с близо 380 000 души през февруари, което беше двойно повече от предварителните упования. Все отново обаче пазарът на труда в Съединени американски щати загуби 20 млн. работни места през април 2020 година, от които все още са възобновени близо половината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР