Финансовият министър на германската провинция Бавария Маркус Сьодер отхвърли каквато

...
Финансовият министър на германската провинция Бавария Маркус Сьодер отхвърли каквато
Коментари Харесай

Не искаме повече мошеничества! Не искаме Българя в еврозоната!

Финансовият министър на немската провинция Бавария Маркус Сьодер отхвърли каквато и да е опция за разширение на еврозоната към страни като България и Румъния, оповестява Ройтерс.

Той също по този начин акцентира, че неговият Християнсоциален съюз, който е част от консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел, е и срещу концепциите за издаване на общи еврооблигации и за основаването на служба финансов министър в границите на еврозоната.

Маркус Сьодер, избран да стане идващия министър председател на процъфтяващата немска област, завоюва аплодисментите на към 4000 души на провеждащ се през днешния ден политически конгрес, като означи, че неговият ХСС се е противопоставил преди години на концепцията за участие на Гърция в еврозоната.

"Ние не желаеме още един сходен спор и повече мошеничества. Не желаем разширението на еврозоната да включва страни като България и Румъния ", акцентира Сьодер. "Ние от ХСС сме и срещу общи еврооблигации и срещу европейски финансов министър ", добави той.

Неговите мнения са на фона на дейните диспути в границите на България през последните седмици към възможното скорошно подаване на молба за влизане в така наречен "чакалня " на еврозоната. Стартът на тези диспути беше даден през януари, когато финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че България се чака да кандидатства за присъединение към Европейския валутен механизъм, прочут като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР