Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле сравни Турция с бившата

...
Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле сравни Турция с бившата
Коментари Харесай

Турция се държи като бившето ГДР, смята Шойбле

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле съпостави Турция с някогашната комунистическа страна Германска демократична република (ГДР) и разясни, че Берлин може да каже на пътуващите до турската страна германци, че го вършат на личен риск, осведоми Ройтерс.

 Има риск да ви арестуват в Турция, предизвести Берлин германците
Има риск да ви арестуват в Турция, предизвести Берлин германците

Германия е ревизирала рекомендацията си за пътешестване до Турция

Вчера външният министър Зигмар Габриел се обърна към германците да бъдат извънредно деликатни, в случай че пътуват до Турция. Той също заплаши Анкара със прекъсване на немските вложения, откакто Турция задържа правозащитници.

" Ако Турция не спре тази дребна игра, ние би трябвало да кажем на хората: " Пътувате до Турция на ваш риск - нищо не можем да ви подсигуряваме ", сподели Шойбле пред вестник " Билд ".

Той съпостави Турция с бившето Германска демократична република, Източна Германия: " Турция в този момент прави случайни арести и повече не съблюдава минималните консулски стандарти. Това ми припомня на времето в Германска демократична република ".

 Турция упрекна Германия в интервенция
Турция упрекна Германия в интервенция

Във връзка със арестувани бранители на човешките права

Финансовият министър сподели още, че тези, които са пътували до някогашната комунистическа страна преди разпадането й през 1990 година, са били наясно, че " в случай че нещо ти се случи, никой не може да ти помогне ".

Социологическо изследване на списание " Фокус " демонстрира, че 77% от германците поддържат Европейски Съюз да приключи договарянията за участие с Турция. Само 16 на 100 са за продължение на диалозите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР