Финансовият министър Асен Василев заяви, че рафинерията Лукойл в Бургас

...
Финансовият министър Асен Василев заяви, че рафинерията Лукойл в Бургас
Коментари Харесай

Идва криза с горива и повишение на цените, ако продадат Лукойл

Финансовият министър Асен Василев съобщи, че рафинерията " Лукойл " в Бургас се продава, притежателят обаче отхвърли.

" В този свят всичко се купува и продава, зависи от цената и изискванията. Политика е да се основават неподходящи или невъзможни условия за работа, с цел да бъде заставен притежателят да продаде ", разяснява ръководителят на АИКБ Васил Велев.

Той акцентира, че в сектора има терзание, тъй като измененията ще доведат до блокиране на работата на рафинерията и до недостиг на горива.

" Ще последва повишение на цените по доста аргументи, това ще се отрази недобре на българската стопанска система, предприятия, жители. Време е да спрем с деянията на шопския нрав " не е значимо аз да съм добре, значимото е на Вуте да му е зле ", съобщи Велев.

Пред Bulgaria ON AIR гостът добави, че към момента чака оценката за въздействието на измененията, а няма индикация за подготовката на такава. Той се опълчи на решението за въвеждане на такса за вноса и пренос на съветски газ.

Той разяснява също, че тегленето на нов външен дълг е неизбежно.

" Няма да осъществим плановете за доходи в бюджета, стопанската система се забавя, събраните доходи от налози до края на август демонстрират, че в случай че се резервира този тренд, той по-скоро ще се утежни, ще имаме 3 милиарда по-малко събрани налози. При осъществяване на проекта за разноските, ще се усили бюджетният недостиг, само че и разноските няма да се изпълнят - тези 8 милиарда вложения ще компенсират несъбираемостта на приходите ", предвижда Васил Велев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР