Финансовият министър Асен Василев заяви, че парламентът вече е взел

...
Финансовият министър Асен Василев заяви, че парламентът вече е взел
Коментари Харесай

Василев: Парламентът вече е взел решение за Лукойл

Финансовият министър Асен Василев съобщи, че Народното събрание към този момент е взел решение по проблема " Лукойл " - а точно дерогацията на рафинерията да продължи до октомври 2024 година По думите му, в случай че някоя партия предлага нещо друго, то това би трябвало да бъде обяснено и разисквано.


Василев направи този коментар е във връзка оповестеното през вчерашния ден желание на ГЕРБ да внесе в Народното събрание проекторешение за лишаване на дерогацията на “Лукойл ” и да задължи държавното управление в едноседмичен период да го извърши.

Василев посочи, че в случай че се предлага нещо ново във връзка с Лукойл, то ще бъде разисквано от цялото държавно управление, съобщи БНР.

" Предишното решение беше взето на база на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост напред. Разминавания постоянно има сред двама индивида, без значение дали са в една и съща партия или в разнообразни партии. Като забележим действителни текстове и действителните оферти ще може да се разяснява нещо действително ".

Финансовият министър добави, че възможната продажба на " Лукойл " зависи само от притежателя.

" Това, което аз съм споделил в изявлението на " Файненшъл таймс " мога да го кажа и тук в този момент е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации. Най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив държавното управление да следи относително от близко процеса. Това, което виждаме, че се случва сега е, че за първи път " Лукойл " стартират да заплащат налози и страната да си прибира парите от рафинерията ".

Асен Василев сподели още, че възможната продажба на " Лукойл " няма да се отрази на цените на горивата в България.

" Рафинерията си работи. Знаете, че цените на горивата в България са непосредствено свързани с европейския пазар. Цените при нас са действително плац плюс напълно малко, а плаца е показателят, който е за целия Европейски съюз в Холандия. Видяхте, че и предходната година, и тази година главното придвижване, което се случва на цените на горива в България, е обвързвано с това какви са цените на плац на дизел, на бензин и на всички други горива ".

В Ловеч Асен Василев се срещна с представители на локалния бизнес. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР