Финансовият министър Асен Василев публично отрече, че се е съгласил

...
Финансовият министър Асен Василев публично отрече, че се е съгласил
Коментари Харесай

Асен Василев не отсъпва за ДДС-то за ресторантьорите

Финансовият министър Асен Василев обществено отхвърли, че се е съгласил ДДС-ставката за ресторантьорите да остане 9%. Това разгласи по-рано през днешния ден Делян Пеевски като посочи, че това, както и отпадането на така наречен бонус-донос било контрактувано на среща с Василев, в която дружно с него са взели участие Бойко Борисов и Делян Добрев. 

„ Министерството на финансите е разгласило данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени, ставката няма да бъде изменена на 9%. Водим диалози с сектора за изсветляване на бизнеса. Тези диалози са в няколко направления, от сектора предложиха 7-8 хрумвания, чакам ги в писмен тип ”, сподели финансовият министър Асен Василев на брифинг дружно с премиера Николай Денков.

Той показа и някои от обсъжданите хрумвания - например всяко заведение да има ПОС терминал и да се глобяват тези, в случай че нямат такова. " Трето, което обсъждахме е да не се заплаща сметката, в случай че не бъде публикуван фискален бон. Освен това да не могат да се обезпечават чиновници на по-малък работен ден, в случай че нямат друга работа, или други приходи, или не са учащи или студенти ", сподели още Василев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР