Финансовият министър Асен Василев каза в кулоарите на парламента, че

...
Финансовият министър Асен Василев каза в кулоарите на парламента, че
Коментари Харесай

Асен Василев отказва на ГЕРБ за увеличаване на перо Отбрана в бюджета без конкретни проекти

Финансовият министър Асен Василев сподели в коридорите на Народното събрание, че не биха подкрепили нарастване на парите за защита в държавния бюджет, в случай че от Министерството на защитата не предложат съответни планове, за които са нужни повече средства.

" Да си приказваме просто ей по този начин - ето една торба пари за защитата - няма да стане ", разяснява Василев във връзка думите на водача на ГЕРБ, че партията ще бюджета за 2022 година, в случай че бъдат отпуснати повече пари за защита.

" Ако Министерството на защитата има подготвени планове на хартия, тогава, несъмнено, би трябвало да бъдат прегледани в комисията в Народното събрание. Да се реши до каква степен покачват боеспособността на армията и до каква степен са целесъобразни. Но да купим самолети на хартия - няма да даваме пари ", сподели Василев.

По думите му заложената в бюджета цел за защитата е 2% от Брутният вътрешен продукт и има призната стратегия по какъв начин се доближат тези проценти през идващите 2-3 години. " В момента сме малко над това, което е планувано за тази година ", сподели финансовият министър.

" ГЕРБ ще поддържат бюджета за 2022 година, в случай че сред първо и второ четете ръководещите заложат повече пари за Българската войска, заявява Борисов на брифинг в централата на партията ". Само по този метод решенията, взети на Консултативния съвет по национална сигурност, ще бъдат обезпечени с действителни средства, счита той.

" Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги забележим в бюджета, както и за бронираните машини, и те ще получат нашата поддръжка. В противоположен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил единствено, с цел да се отбие номерът ", изясни Борисов. И означи, че при неговото ръководство са били вложени над 5 милиарда лева в армията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР