Финансовият директор на NVIDIA Колет Крес тази седмица успя да

...
Финансовият директор на NVIDIA Колет Крес тази седмица успя да
Коментари Харесай

NVIDIA може да пусне самостоятелен сървърен Arm-процесор без GPU-ускорител

Финансовият шеф на NVIDIA Колет Крес тази седмица съумя да участва на две тематични конференции за вложители, и на мероприятието Wells Fargo, където тя беше запитана дали има смисъл да се пуска централен процесор Grace за сървърния сегмент, който да е без GPU. Представителят на NVIDIA е дал отговор утвърдително на този въпрос.

Речта на финансовия шеф на компанията на конференциите е била предшествана от публикуването на нова версия на презентацията за вложители, която се появи предишния понеделник в профилния раздел на уеб страницата на NVIDIA. Графикът за стартиране на новите архитектури, към този момент закрепен по-рано в сходни документи, също е отразен на един от слайдовете на най-новата презентация за вложителите. Нека напомним, че компанията се ангажира всяка година да пуска нови компютърни архитектури в сървърния сегмент. Същевременно, в беседата с водещия на събитието, Колет Крес е позволила мисълта, че новите артикули в действителност могат да се появяват даже по-често, дори преди стартирането на идната архитектура.

Arm-съвместимата архитектура на централните процесори Grace неотдавна дебютира в сървърния сегмент, а сътрудниците на NVIDIA започнаха да получават нейните представители като част от хибридния модул GH200, който съчетава познатото за графичните процесори оформление и централен процесор. В пътната карта на NVIDIA той попада като правоприемник в категорията “CPU + GPU “.

Това породи разумния въпрос във водещия на събитието Wells Fargo: ще се появят ли централни процесори на NVIDIA на сървърния пазар, без обезателната GPU-добавка? Колет Крес е дала отговор на този въпрос по-емоционално от нормално, потвърждавайки два пъти поред: „ Има опция за елементарното стартиране на Grace. “ Според нея новите сюжети за потребление на продуктите на NVIDIA в центровете за данни ще допускат появяването на независими централни процесори като Grace. В тандем, всяка година поетапно те ще бъдат комбинирани с представителите на новите графични архитектури: първо, идната година ще се появи GB200 (Grace Blackwell), а през 2025 година ще бъде показан GX200.

Между другото, разширението на асортимента от оферти в сървърния сегмент и преходът към по-чести актуализации на архитектурата принудиха компанията да усили с 40% размера на предплатените заплащания към сътрудниците си, които вземат участие в индустриалния развой на чиповете, създадени от NVIDIA. Това е напълно естествено, изключително като се има поради възходящото търсене на най-ранните представители на тази продуктова категория.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР