Финансовият директор на BMW, Валтер Мертл (Walter Mertl), през изминалата

...
Финансовият директор на BMW, Валтер Мертл (Walter Mertl), през изминалата
Коментари Харесай

BMW: Пикът на продажбите на ДВГ автомобилите е преодолян през 2023 г. – електромобилите ще продължат да се увеличават

Финансовият шеф на BMW, Валтер Мертл (Walter Mertl), през миналата година регистрира растеж от 75% в продажбите на електрически автомобили на марката и също по този начин сподели, че през 2023 година е преодолян пикът в известността на ДВГ (Двигатели с Вътрешно Горене) колите — занапред нататък, единствено електрическите автомобили ще се усилват. Очаква се тази година, от електрическите модели на BMW да бъдат продадени 500 000 бройки и да съставляват 20% от продуктовата гама на баварския авто производител.

Тъй като моторите с вътрешно горене към момента образуват главната част от продуктовата конструкция на BMW, растежът на продажбите в Съединените щати и някои европейски страни към този момент се забави. Клиентите стартират да демонстрират все по-голям интерес към електрическите автомобили и да се въздържат от закупуване на BMW коли с мотори с вътрешно горене. „ Бъдещият растеж на продажбите ще пристигна най-вече от акумулаторните електрически автомобили “ — изясни основният финансов шеф на BMW на среща с анализатори.

Според прогнозите на BloombergNEF, през тази година международните продажбени размери на електрически автомобили ще се усилят от 14 на 16,7 милиона единици — с 19,3%, а Китай ще продължи да заема забележителна част от пазара с 9,7 милиона продадени електрическия автомобил. Някои производители обмислят нуждата да поправят амбициозните си проекти за темповете на разширение на електрическите автомобили, тъй като считат, че пазарът просто не е подготвен да ги поддържа. General Motors, Ford и Audi към този момент бяха принудени да понижат своите стратегии за произвеждане на електрически автомобили. Ако в последния случай електрическите транспортни средства съставляват 9,4% от продажбите на фирмените коли, то BMW може да се похвали с дял на електрическите транспортни средства от 15%.

Баварските електрически автомобили бяха доста търсени през ноември и декември и основният финансов шеф на BMW се надява те да продължат да намират елементарно купувачи в Европа. Залогът значително се пада на новия електрически седан i5 и електрическите модели на дъщерния бранд Mini. „ Автомобилите с мотори с вътрешно горене известно време ще останат на настоящето си равнище на продажбите, след което леко ще намалеят “ — сподели представителят на компанията. До края на десетилетието BMW се надява да получи повече пари от продажби на електрически автомобили, в сравнение с от продажбите на ДВГ коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР