Финансовият благодетел на и кандидат за президент на БФС Христо

...
Финансовият благодетел на и кандидат за президент на БФС Христо
Коментари Харесай

Кандидат за шеф на БФС: Нашият шампионат е безсмислен, решава се кой да влиза и кой да излиза

Финансовият покровител на и претендент за президент на БФС Христо Христов разяснява извънредно пред Sportal.bg положението на футбола в България и работата, която се прави за него. Христов насочи остри рецензии към БФС, като съобщи, че се взема решение кой отбор да влезе в дадена група и кой не, което обезсмисля шампионата.

" Имам поддръжката на други тимове за кандидатурата ми. Всеки претендент ще има. Реалист съм, не храня огромни очаквания. Ако въобще има конгрес, знам, че ще стартира едно лобиране на хора. Моята концепция е хората да схванат, че има аматьорски футбол. Ще работя за това да възродим него, да стартираме изпод и да развием школите.

Аз не съм измислил това нещо, всички го споделят, само че никой не го прави. Не е обикновено неща, които споделих аз на моите конференции, след време членове на Изпълкома да ги удостоверяват. Споменах, че има игрища в efbet Лига, които не дават отговор на условията. След време Изпълкома го удостовери. Кой го лицензира тия игрища - БФС или лекарския съюз? Имали сме едва съдийство, еми кой ги назначава тия съдии? Треньорът бил сменян с Гошо, с Пешо, с Тошо, еми кой ги избира тия треньори? Не съм аз, избира ги Изпълкома. После се оплакват ".

" Призовавам всички публицисти да решат задачата по какъв начин тимът на Своге получи правото да играе професионален футбол и ще разберете по какъв начин се ръководи БФС. Уважения към този тим, имат прелестен състав, само че за какво не влезе примерно Черноморец? Тогава ще се разбере по какъв начин се вземат решенията в Изпълкома. Това решение демонстрира, че нашият шампионат е неправилен. Решава се кой влиза, кой излиза. Във Втора лига се редуцира шампионата без да са изиграли тимовете еднакъв брой мачове. Това за мен е смяна в класирането ", призна босът на Марица.

Христов разяснява и останалите претенденти за поста, като съобщи: " Конкурентите ми са с опит във футбола. Бих се радвал да има и нови кандидатури, българският футбол има потребност от ново ръководство. Дали ще съм аз, дали ще е различен, значимото е да се даде ново начало. Аз съм склонен, че президентът на БФС би трябвало да може да каже " не ". Казваш " не ", когато не си подвластен ".

" Зарадвах се на господин Букарев, когато сподели че има черно тото. Относно моите думи на конференцията, че съм бил побутнат да дам рушвет на разположение от Изпълкома: Явил съм се персонално и дадох показания. Предоставил съм нужните документи и помолих органите с изключение на моите думи да се занимаят и със случая на Своге, с цел да схванат по какъв начин стават нещата с футбола в България.

Попитах тази комисия, която ме извика, на какво съображение го прави. Комисията по нравственос и феърплей няма никакво право да ме вика. Но там също сложих въпроса, за какво ме викат и по какъв начин Своге влезе във Втора лига. Защо комисията не се занимава с този случай? Нима това е феърплей? Не знам дали се води следствие. Аз съм си извършил отговорностите, не съм отказвал в никакъв случай и постоянно съм се явявал и съдействал на органите на реда ", добави той.

Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР