Финансовите резултати на технологичния гигант Microsoft за последното тримесечие надминаха

...
Финансовите резултати на технологичния гигант Microsoft за последното тримесечие надминаха
Коментари Харесай

Финансовият отчет на Microsoft отново надмина прогнозите на анализаторите

Финансовите резултати на софтуерния колос Microsoft за последното тримесечие надминаха упованията на анализаторите, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията регистрира облага от 2,27 $ за акция при доходи от 45,32 милиарда $ за първото си фискално тримесечие, до момента в който упованията бяха за облага от 2,07 $ на акция при доходи от 43,97 милиарда $.

Нетната облага на компанията за тримесечието се е нараснала на 20,51 милиарда $ от 13,89 милиарда $ през същия интервал на миналата година.

Силните резултати още веднъж се дължат на подразделението на Microsoft за облачни услуги, в което влизат платформата Azure, Windows Server, SQL Server и GitHub. През последното тримесечие то е донесло доходи от 16,96 милиарда $, което е растеж от 31% на годишна база.

От Microsoft разясниха, че единствено при Azure и другите облачни услуги е регистриран растеж от 50% на годишна база.

Отделът на Microsoft за работливост и бизнес процеси (Productivity and Business Processes), в който влизат Dynamics, LinkedIn и Office, е съдействал с доходи от 15,04 милиарда $, което е растеж от 22% в съпоставяне със същия интервал на миналата година и над прогнозата на анализаторите от 14,67 милиарда $

Подразделението за лични компютри, в който влиза операционната система Windows, гейминг отдела XBOX и другите устройства на компанията, е генерирал доходи от 13,31 милиарда $. Това е растеж от 12% и е над прогнозата за доходи от 12,72 милиарда $.

Доставките на лични компютри са нарастнали с 1% през последното тримесечие, сочат данни на изследователската група Gartner. Продажбите на Windows за производители на компютри обаче са нарастнали с 10%.

В края на последната сесия на Уолстрийт акциите на Microsoft нарастнаха с 0,64%, а от началото на годината са се повишили с 39%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР