Финансовите ръководители от Г-20 изразиха оптимизъм за световната икономика и

...
Финансовите ръководители от Г-20 изразиха оптимизъм за световната икономика и
Коментари Харесай

Г-20 призова за съпротива срещу протекционизма

Финансовите ръководители от Г-20 показаха оптимизъм за международната стопанска система и приканиха за опозиция против протекционизма. Това гласи официално съобщение, оповестено в четвъртък, оповестява " Ройтерс ".

" Наблюдаваме положителни вероятности за меко кацане на международната стопанска система, макар че остават голям брой провокации ", се споделя в взаимното изказване, оповестено в края на срещата на финансовите министри от Г-20 в коридорите на годишните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.

Окончателният документ значително отразява проектодокумент, прегледан от Ройтерс в сряда (23 октомври).
 Китай възразява против европейския протекционизъм в зелените технологии
Китай възразява против европейския протекционизъм в зелените технологии

Китайски търговски представител организира европейска обиколка

В официалното съобщение не се загатва войната в Украйна, която от дълго време е точка на разделяне за групата, нито споровете на Израел с " Хамас " в Газа и " Хизбула " в Ливан.

В настрана изказване от Бразилия, която е ръководител на Г-20 тази година, се споделя обаче, че членовете имат разнообразни отзиви по отношение на това дали споровете би трябвало да се разискват в границите на групата.
 Путин няма да участва на срещата на Г-20 в Бразилия
Путин няма да участва на срещата на Г-20 в Бразилия

Руският президент уточни, че наличието му би попречило на значимата работа там

" Някои участници считат, че тези въпроси оказват въздействие върху световната стопанска система и би трябвало да бъдат разисквани от Г-20, до момента в който други не мислят, че Г-20 е конгрес за разискване на тези въпроси ", се споделя в  изказването.

Добавя се, че Бразилия ще организира полемики по отношение на споровете сред чиновници на Г-20,  в подготовката за срещата на върха на водачите на Г-20 в Рио де Жанейро през ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР