Финансовите министри от еврозоната може да обсъдят искането на България

...
Финансовите министри от еврозоната може да обсъдят искането на България
Коментари Харесай

Може да обсъдят днес искането на България за влизане в „чакалнята на еврозоната“

Финансовите министри от еврозоната може да обсъдят настояването на България да се причисли към обменно - валутния механизъм ERM II, предшестващ еврозоната и банковия съюз. Това би трябвало да се случи по време на съвещанието на Еврогрупата в Брюксел, съгласно организация " Ройтерс ".

В белгийската столица финансовият министър Владислав Горанов ще показа постигнатото в неговия сектор по време на българското европредседателство. Преди месец Горанов разказа процеса по влизането в " чакалнята " за еврозоната по този начин:

" Крайният резултат, както аз си го представям, е, че до една година ние ще можем по едно и също време да влезем в близко съдействие с банковия съюз и в ERM. Трябва и уговорките, които се поемат към нас или диалозите с нашите сътрудници да бъдат твърди, с цел да не се стига до тази безкрайна игра, която виждаме с Шенген ".

Още при започване на годината финансовият министър Владислав Горанов разгласи пред задгранични медии, че до края на европредседателството България ще подаде документи за участие в механизма, прочут като " чакалнята за еврозоната ".

В началото на юни еврокомисарят по въпросите на еврото Валдис Домбровскис съобщи: " За приемането на еврото страните членки би трябвало да покрият номинални критерии за присъединение, с които България се оправя прекомерно добре. В същото време съществува въпросът с тяхната резистентност ".

Във вторник " Ройтерс " се базира на свои източници, че евентуално на съвещанието на еврогрупата ще бъде дадена целева дата за страната ни и в ERM II и в банковия съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР