Финансовите министри на страните от Г-20 трябва да осъдят агресията

...
Финансовите министри на страните от Г-20 трябва да осъдят агресията
Коментари Харесай

Френският министър на финансите заяви, че Г-20 трябва да осъди Русия за войната в Украйна

Финансовите министри на страните от Г-20 би трябвало да осъдят експанзията на Русия против Украйна, съобщи френският финансов министър Брюно льо Мер в изявление за Ройтерс, и добави, че Европа работи по нови наказания против Москва.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9566
Индия, която сега ръководи Г-20, не желае блокът да разисква спомагателни наказания против Русия и също по този начин упорства в официалното съобщение да не се употребява думата " война " за разказване на продължаващия към този момент година спор, оповестиха представители на Г-20 на Ройтерс.

В речта си през първия ден от срещата на финансовите водачи на Г-20 покрай Бенгалуру, Льо Мер съобщи: " Санкциите ще бъдат от ден на ден и повече ефикасни и ефикасни ".

" Работим по новата вълна от наказания против Русия на европейско ниво ", добави той.

Индия резервира неутрална позиция във връзка с войната, като отхвърля да упреква Русия за нашествието, търси дипломатическо решение и внезапно усили покупките си на съветски нефт.

Льо Мер съобщи, че закупуването на съветски нефт с отстъпка от Индия е понижило приходите на Москва от износа на черно злато. Той също по този начин  заяви, че повече от Международния валутен фонд (МВФ) са поискани повече средства за Украйна.

Украйна се надява да получи стратегия на МВФ на стойност 15 милиарда $, която ще покрие незабавна финансова помощ и поддръжка за структурни промени за подсилване на напъните за постконфликтно възобновяване.

Относно официалното съобщение на Г-20 Льо Мер съобщи: " Целта е да се придържаме към формулировките от 2022 година в Бали. Мисля, че това в действителност въплъщава доста ясна позиция по отношение на тази неприемлива експанзия против Украйна ".

Декларацията на водачите след последната среща на върха на Г-20 в Бали осъди " най-остро експанзията от страна на Русия против Украйна и изисква нейното цялостно и абсолютно евакуиране от територията на Украйна ", добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР