Финансовите министри на ЕС не успяха да постигнат единодушие за

...
Финансовите министри на ЕС не успяха да постигнат единодушие за
Коментари Харесай

ЕС не постигна съгласие за по-строги данъчни разпоредби за интернет гигантите

Финансовите министри на Европейски Съюз не съумяха да реализират единогласие за бързо въвеждане на по-строги данъчни правила за интернет колосите като Фейсбук и Гугъл.

Еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси разгласи, че има доста разнообразни възгледи по въпроса. Това стана след неофициалното съвещание на финансовите министри в София през днешния ден. Българският финансов министър Владислав Горанов изясни, че някои страни не желаят да вземат решение по тематиката в последната минута.

Според Европейската комисия цифровите компании заплащат доста по-ниски налози от компаниите в другите производства и услуги, защото в много от страните те нямат локални офиси. Заради това Германия, Франция и още няколко членки на Европейски Съюз предходната година приканиха да бъдат взети бързи ограничения за увеличение на данъчното облагане на интернационалните интернет компании. 

Европейски Съюз предлага налог върху приходите от 3% за компании с световен годишен оборот от най-малко 750 млн. евро и онлайн продажби от 50 млн. евро в Европа, напомня Dariknews. Съпротивата от Ирландия беше предстояща, само че Люксембург и Малта също показаха опасения от неподходящите последствия на внезапно увеличение на налозите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР