Финансовите министри и централните банкери от Г-20 се събират в

...
Финансовите министри и централните банкери от Г-20 се събират в
Коментари Харесай

Финансовите министри и централните банкери от Г-20: Криптовалутите крият риск

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 се събират в столицата на Аржентина. В Буенос Айрес е и новият немски финансов министър Олаф Шолц. Дипломатите приканват към по-строг надзор на криптоактивите, защото те биха могли да застрашат финансовата непоклатимост.

Криптовалутите крият риск от заобикаляне на данъчните закони, се споделя още в документа. Затова финансистите от страните от Г-20 призоват интернационалните стандартизиращи организации към по-силен контрол на криптоактивите и да оценят нуждата от многостранен отговор, защото в избран миг те биха могли да застрашат финансовата непоклатимост, оповестява "Ройтерс ".

Заседанието е двудневно и е част от подготовката за срещата на върха на Г-20, планувана за края на ноември 2018 година

Технологичните нововъведения зад криптовалутите имат капацитета да подобрят успеваемостта и свързаността на финансовата система, показват финансовите водачи. "Криптовалутите обаче основават проблеми при отбраната на потребителите и вложителите, както и крият риск от заобикаляне на данъчните закони, пране на пари и финансирането на тероризма. В избран миг те могат да доведат до затруднения за финансовата непоклатимост ", написа в плана на документа, в който би трябвало да завършат диалозите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР