Финансови инструменти за 660 милиона лева по Националния план за

...
Финансови инструменти за 660 милиона лева по Националния план за
Коментари Харесай

През 2023 г: Финансови инструменти за 660 млн. лв. тръгват към бизнеса

Финансови принадлежности за 660 милиона лв. по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) ще бъдат разполагаем на бизнеса в средата на идната година. Това оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа (МИР).

От министерството разпореждат на Европейския капиталов фонд (ЕИФ) осъществяването на финансовите принадлежности от НПВУ. Споразумението за ръководство на дяловите вложения беше подписано на 5 декември, а преди този момент - на 7 ноември, и за дълговите. Предстои двата документа да бъдат утвърдени от Народното събрание, след което ЕИФ ще стартира асортимент на финансови медиатори (търговски банки) и на фонд мениджъри, които да поддържат финансово и посредством менторство микро, дребните и приблизително предприятия в страната, обясниха от министерството.

Финансовите инструменти са общо пет – три дялови и два дългови, и са на обща стойност 660 млн. лева С първия дялов инструмент ще бъдат вложени 146,7 млн. лева (75 млн. евро) във възобновяване от Ковид рецесията на дребни и междинни предприятия, сдружения с по-малко от 500 чиновници и такива със междинна пазарна капитализация до 3000 чиновници .  Със средствата ще могат да се покриват режийни разноски, заплати, материали или консумативи, да се резервират работни места и да се закупува ново съоръжение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР