Финансовата стабилност в еврозоната е изложена на риск от забавянето

...
Финансовата стабилност в еврозоната е изложена на риск от забавянето
Коментари Харесай

Лагард вижда риск за финансовата стабилност в еврозоната

Финансовата непоклатимост в еврозоната е изложена на риск от забавянето на стопанската система и инфлация, която се популяризира във от ден на ден и повече браншове. Това съобщи ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард по време на среща на Международния валутен фонд във Вашингтон, съобщи Блумбърг.

„ По-слабият стопански напредък, по-високата инфлация и по-строгите условия на финансиране оказват напън върху потенциала за обслужване на дълга на фирмите и семействата “, сподели Лагард.

„ Въпреки скорошните корекции, финансовите пазари наподобява към момента ценообразуват на база на резултати, които може да се окажат прекомерно оптимистични “, добави тя.

Лагард също по този начин предизвести, че от ЕЦБ виждат „ ранни признаци за увеличение на кредитния риск, което изисква деликатно наблюдаване “.

Икономистите от ден на ден залагат на това, че еврозоната ще изпадне в криза, защото потребителите са изправени пред двуцифрена инфлация, а компаниите се борят с възходящите разноски за индустриални запаси. Лагард повтори, че рисковете за растежа „ са най-вече в посока надолу, изключително заради икономическите последствия от войната в Украйна “.

Тя също по този начин означи, че управителният съвет на ЕЦБ чака да увеличи в допълнение лихвените проценти през идващите няколко срещи въз основа на метод, основан на данни от среща на среща.

По думите й ценовият напън се популяризира във от ден на ден и повече браншове, „ частично заради въздействието на високите разноски за сила и усложненията в доставките, само че също и заради възобновяване на търсенето в бранша на услугите “.

„ С нормализирането на паричната политика фокусът на фискалната политика ще би трябвало последователно да се измести към ограничения, които резервират устойчивостта на дълга, без да заплашват възобновяване в средносрочен проект “, сподели още Лагард.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР