Финансовата система на Китай представлява един от най-големите рискове за

...
Финансовата система на Китай представлява един от най-големите рискове за
Коментари Харесай

Китай бил един най-големите рискове за глобалната икономика

Финансовата система на Китай съставлява един от най-големите опасности за световната финансова непоклатимост . Това разгласи гуверньорът на Bank of England Марк Карни в изявление за БиБиСи във връзка 10-годишнината от разразяването на международната финансова рецесия.

Карни също по този начин отбелязал вътрешни опасности за Англия от Брекзит, в допълнение доста повишаване на дълга на семействата и хакерските атаки против банковата система, опасности, които Bank of England по-рано уточни в постоянните си отчети за финансовата непоклатимост на Англия.

В последния си отчет през юни Bank of England отхвърли опасенията на Европейския съюз, че банките, работещи във Англия, са едва готови за риска от излизането на страната от Европейския съюз през март идната година без никакво съглашение.

" Един от най-големите опасности за международната стопанска система са събитията в Китай ", подчертал Карни.

" Китай е огромен източник на напредък в световната стопанска система, икономическо знамение - има доста позитивни черти. В същото време техният финансов бранш се разрасна доста бързо, а са налице доста от същите предпоставки, които бяха налице в навечерието на последната финансова рецесия ", предизвести шефът на Bank of England.

Нова финансова рецесия от мащаба на това, което стартира в Съединени американски щати преди десетилетие, не може да бъде изключена, в случай че банкерите и регулаторите не са бдителни, предизвести Карни.

" Възможно ли е нещо сходно да се случи още веднъж? Може ли да има експлоадиране на нова рецесия - в случай че стоим безучастно, несъмнено, че може ", разяснява още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР