Финансовата революция в Милан е съгласувана с УЕФА и акционерите

...
Финансовата революция в Милан е съгласувана с УЕФА и акционерите
Коментари Харесай

Шеф на Милан разкри откъде ще дойдат големите приходи

Финансовата гражданска война в Милан е съгласувана с УЕФА и акционерите на клуба не би трябвало да се тормозят. Това изясни изпълнителният шеф Марко Фасоне в изявление за Corriere dello Sport. “Росонерите” хвърлиха над 200 млн. евро за прехвърляния и незабавно бяха разкритикувани, че не съблюдават разпоредбите на Финансовия феърплей и поради огромните си заеми рискуват да изпаднат в неплатежоспособност. Фасоне разкри какъв е проектът:

“Още през май бяхме привикани от УЕФА и показахме нашия проект - разяснява шефът. - Ще се срещнем отново през ноември и се надяваме всичко да бъде наред. Ще имаме и ограничавания от УЕФА. Ние обаче сме оптимисти, че с предстоящите доходи ще се издължим. За тази цел доста разчитаме на пазара в Китай. Абсолютният водач тук Манчестър Юнайтед прави по 25 млн. евро на година единствено от този пазар. Планираме да спечелим от там до 60-70-100 млн. евро през идните години. Финансовият ни проект върви ръка за ръка със спортния. Целта ни е място в Шампионската лига. След това ще продължим да се развиваме, с цел да печелим пак”.

Фасоне обаче е наясно, че може би не всичко ще протече по начертания път. “Евентуален неуспех с ШЛ няма да е драма - спокоен е той. - Пред УЕФА показах и проекти, в които не е включено възможното ни присъединяване във въпросния шампионат, което значи с 40 млн. евро по-малко доходи. Дори да сме единствено в Лига Европа, няма да спрем с прехвърлянията. Все отново не укривам, че акционерите желаеха от нас да се завърнем в най-престижната конкуренция. През актуалната година притежателят се съгласи на огромни финансови загуби, които обаче ще бъдат покрити с нарастване на капитала в идващия бюджет. А и успяхме да вземем 11 футболисти. През 2018 година няма да се постанова да построяваме нов отбор. Идеята е да притеглим единствено 2-3 състезатели, с цел да вдигнем равнището си там, където е належащо. Ще проведем добра трансферна акция даже и без продажби.”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР