Финансовата рамка за 2018-та година беше приета окончателно снощи в

...
Финансовата рамка за 2018-та година беше приета окончателно снощи в
Коментари Харесай

Финансовата рамка за 2018-та година беше приета окончателно снощи в парламента

Финансовата рамка за 2018-та година беше призната дефинитивно нощес в Народното събрание, предава БНР. На две следващи съвещания в сряда и четвъртък, приключили късно вечерта, депутатите взеха решение, че от следващата година минималната работна заплата ще бъде 510 лв.. Повече пари ще има за обществени помощи и сфери като обучение, опазване на здравето, сигурност и защита.

Въпреки че средствата са повече по отношение на 2017 година, тези браншове остават мощно недофинансирани, предизвестиха от опозицията. Министърът на финансите Владислав Горанов благодари на опозицията и напомни, че през зимата бюджетът не може да се гласоподава на ярко.

Милион и триста хиляди лв. за Зографския манастир и храм паметникът " Александър Невски " провокираха правни разногласия в края на бюджетните диспути.

Финансовият министър Владислав Горанов даде обещание: " Какъвто и да е резултатът от това гласоподаване, волята на българския парламент в частта, подкрепена от пленарната зала във вчерашният ден, обвързвана с вложения в тези обекти, препоръчани от парламентарната група на левицата и в частност от господин Антонов ще бъде осъществена ".

От Българска социалистическа партия обаче дефинираха обещанието като лицемерно, а водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ добави, че това е в несъгласие с правилника на Народното събрание и конституцията. " Госпожа Караянчева и към вас, вие към този момент направихте втора стъпка в посока на оставка ".

Иначе в главната рамка депутатите утвърдиха повече пари за редица браншове, само че голям брой държавни структури останаха недофинансирани, да вземем за пример селскостопанската академия и Българска академия на науките, съобщи Светла Бъчварова от Българска социалистическа партия.
Съотношенията сред заети в науката и най-ниските равнища, които са свързани с обслужващият личен състав са общо взето в границите на 70-80 лв., оповестява още Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР