Финансовата подкрепа от 176 милиона евро, одобрена днес за РС

...
Финансовата подкрепа от 176 милиона евро, одобрена днес за РС
Коментари Харесай

МВФ отпуска на Северна Македония 176 милиона евро заради COVID-19

Финансовата поддръжка от 176 милиона евро, утвърдена през днешния ден за районен съд Македония от Международния валутен фонд (МВФ), е с лихвен % от 1,05 % все още, интервал на погасяване от пет години и гратисен интервал от три години и три месеца, оповестяват локалните медии.

Одобрените средства би трябвало да оказват помощ за намаляване на негативните резултати на коронавирусната рецесия върху македонската стопанска система и да обезпечат спомагателна поддръжка за макроикономическата непоклатимост.

Според финансовия министър Нина Ангеловска поддръжката е два пъти повече, в сравнение с в началото очаквали в Скопие, и идва в точното време, преди пика на здравната рецесия, който се чака някъде в края на този месец.

„ Наистина добра вест, тъй като това са средства с невисок лихвен % от 1,05 % сега, интервал на погашение от пет години и три години и три месеца гратисен интервал. Тази финансова поддръжка от страна на МВФ е посредством

Инструмента за бързо финансиране, който дава бърза и елементарно налична финансова помощ на държавите-членки на МВФ, които са изправени пред незабавни потребности на платежния баланс “, сподели Ангеловска във видео изказване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР