Финансовата криза е струвала няколко десетки милиарда евро на германските

...
Финансовата криза е струвала няколко десетки милиарда евро на германските
Коментари Харесай

Финансовата криза струва 60 млрд. евро на германците

Финансовата рецесия е коствала няколко десетки милиарда евро на немските данъкоплатци. Това стана ясно от отговор на депутатски въпрос, заложен на немското държавно управление от ПГ на „ Съюз 90/Зелените “, съобщи „ Зюддойче Цайтунг “ и БГНЕС.

Разходите на държавния бюджет в края на 2017 година са достигнали 59 милиарда евро. Тази сума включва даването на гаранции, заеми и вливания в капитала. Но посочената сума е ориентировъчна, тъй като даването на финансова помощ не е завършило, се показва в отговора. Новите данни демонстрират, че държавните разноски могат да надвишават 68 милиарда евро.

„ Банковата рецесия в Германия още не е завършила “, съобщи специалистът по финансовите въпроси в ПГ на „ зелените “ в Бундестага Герхард Шик. Той назова този баланс разрушителен. Според него всяко 4-членно немско семейство е платило за спасяването на банкрутиралите банки над 3000 евро. Към това би трябвало да бъдат добавени и косвените издръжки на банковата рецесия, по-конкретно последствията от политиката на нулеви лихви, счита специалистът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР